Skibskrogen og ophaler pladsen

Dronning Margrethes Vej, 6800 Varde

Program for Varde søndag den 21/8 kl. 10.00 til 16.00

Varde By ligger i den nordligste del af Nationalpark Vadehavet. Byen har en velbevaret bymidte og fejrede i 2019 sit 575 års jubilæum som købstad.

Varde bliver denne gang centrum for et fødevaremarked med lokale råvarer og forskellig lokale specialiteter. Det sker bl.a. i samarbejde med ”Vores Marsk” (Baseret i Tønder), som har samarbejdspartnere fra hele Vadehavsregionen.

Det krydres som altid med lokale aktører inkl.Varde Ådal Lam, Honning, Warwick, Strandvejen 82, Frk. Iversens gl. daws pølsevogn, men med en special hotdog kreeret til Varde Å Dag – en årlig success!

Børnene vil kunne få gratis dej til at lave snobrød på pladsen og dertil adskillige andre udstillere af såvel produkter som aktiviteter.

Desuden holder alle bådklubberne (Sejlklubben, Roklubben, Kajakklubben og Fiskeklubben åbent hus og har gang i bådene og et særligt populært tiltag er Stand Up Paddle (SUP) sejlernes kapsejlads fra Karlsgårde til målet i Varde ved Varde Å Dag på Skibskrogen, Dr. Margrethes vej.

 

 NaturKulturVarde er til stede med to formidlere med følgende program:

Byg en fisk!

Kom ned til åen og vær sikker på at få en fangst med hjem og bestem endda selv præcis hvilken art du vil have med dig. Mød naturvejleder Peter Skødt Knudsen fra NaturKulturVarde, som guider dig i hvordan du kan konstruere dit eget fiskekunstværk ud af diverse materialer og kreativt grej. Det vil være muligt at få inspiration til at nørde med detaljer, så du ikke er i tvivl om det er en stalling, en havlampret, en laks eller en aborre du har fået med hjem til samlingen.

Vardehus og Vardes forhistorie

Hvorfor hedder det Varde og hvorfor ligger byen her? Varde er en gammel by som kan spores helt tilbage til den tidligste middelalder og endda vikingetiden. Kom og hør den og mange andre historier og se resterne på borgbanken, der ligger tæt på. Formidlet af kulturformidler Troels Riknagel fra NaturKulturVarde. (se evt. mere her: https://vardemuseerne.dk/vardehus-og-vardes-forhistorie/)

Som I ser, er der mere end vi kan nævne, så hvorfor ikke bare komme forbi og opleve det hele!

Surfing på Varde Å

Særligt populært tiltag er Stand Up Paddle (SUP) sejlernes kapsejlads fra Karlsgårde til målet i Varde ved Varde Å Dag på Skibskrogen, Dronning Margrethes Vej.

  • Seriøs: Erfarne SUP-surfere, der har deltaget i flere races.
  • Motionist: Dem, der vil prøve at deltage eller tidligere har deltaget i et enkelt race.
  • Mål- og præmiested: Skibskrogen (Dronning Margrethes Vej)

Mødested: Karlsgårdeværket, Karlsgårdevej 64, 6800 Varde

Fødevaremarked ved Varde Å

Varde bliver denne gang centrum for et fødevaremarked med lokale råvarer og  forskellig lokale specialiteter. Det sker bl.a. i samarbejde med ”Fødevarehuset Vores Marsk” , som har samarbejdspartnere fra hele Vadehavsregionen.
Det krydres som altid med lokale aktører inkl. Vinspecialisten, Warwick, Strandvejen 82, Frk. Iversens gl. daws pølsevogn, men med en special hotdog kreeret til Varde Å Dag – en årlig success! 
Børnene vil kunne få gratis dej til at lave snobrød på pladsen og dertil adskillige andre udstillere af såvel produkter som aktiviteter og også Sydvestjysk Frivillige Brandvæ-sen, der bl.a. demonstrer indsats af droner i brandslukning.

Oplevelsesloop og byudvikling

Hør om Udviklingsrådets arbejde med byudviklingsprojektet af Oplevelsesloops. Der er to loops: et kultur- og et naturloop, især det sidste har en del nye elementer til opgradering eller nyanlæg af opholdsområder langs åen, så vi får øget brug af og ophold ved åen. Hør også om projektet vedr. ”Levendegørelse” af Sct. Nikolai kirke og andet.

Åbent hus ved roklubben, sejlklubben og kajakklubben

Kom indenfor til en snak og fremvisning af udstyr, både og kajakker. Hør om aktiviteterne

i foreningerne, medlemskaber, og glæden ved en tur på åen.

  • Varde Sejlklub fortæller klubbens historie.
  • Varde Roklub vil pendle frem og tilbage på åen med to af deres bådtyper - en 2-res med styrmand og en 4-åres med styrmand. Se også klubbens nye bådkran.

 

Sted: Varde Sejlklub, Varde Roklub, Kajakklubben Sydvest