Program for Varde 2018

Varde by ligger i den nordligste del af Nationalpark Vadehavet. Byen har en velbevaret bymidte og kunne i 2017 fejre sit 575 års jubilæum som købstad.

Sejlklubberne

Dronning Margrethes Vej, 6800 Varde

Cykel For Sagen

Ca. kl. 15.30

Cykelteamet Cykel For Sagen har i den gode sags tjeneste brugt 3 dage på at cykle fra Skagen til Varde. I fællesskab samler de ind til, at psykisk sårbare kan få aktiv del  i idrætskulturen. Vær med til at tage godt imod dem, når de ruller ind på Dronning Margrethes Vej ca. kl. 15.30. Der vil efterfølgende være tale ved borgmester Erik Buhl.

Vi cykler i naturen

Tag en snak med cykelmekanikeren fra Bike-In og se deres udstilling af mountainbikes, racercykler, citybikes, klassiske cykler og elcykler. 

Fødevaremarked ved Varde Å

På ophalerpladsen finder du et lille fødevaremarked med et væld af specialiteter og andre lækkerier fra lokalområdet. I området kan børnene lave snobrød over bål.

Danseforestillinger

Se danseforestillinger eller vær selv med til at danse i pauserne.

Musik

Der vil være musikindslag fra Varde Musikskole, så grib chancen, når dansegulvet er ledigt. Det eneste der ikke accepteres er regndans!

Badedyrsrace på Varde Å

Gå i de våde fodspor, og kom i rækken af ærefulde vindere af dette legendariske vandrace.

Oplevelsesloop og byudvikling

Hør om Udviklingsrådets arbejde med kultur- og naturoplevelser i byen og langs Varde Å. Lær at bruge den elektroniske guide til oplevelserne og få adgang til historierne bag byens særkende. Herunder Sct. Nikolaj Kirke.

Fjernstyrede både

I det opstillede vandbassin udsættes en række fjernstyrede både.

Hawaii Bar

I det Hawaii-inspirerede område serveres festlige alkoholfrie drinks / slushice til små penge, og der skabes stemning med musik og aktivitet for unge.

Sydvestjysk Brandvæsen

Sydvestjysk Brandvæsens frivillige deltager med diverse brandbiler, droner og folk, hvor de demonstrerer deres nyeste udstyr, fortæller samt svarer på spørgsmål. Der vil være et lille bålsted på pladsen med pinde og dej til børnene, så de gratis kan lave snobrød.

Åbent hus ved roklubben, sejlklubben og kajakklubben

Kom indenfor til en snak og fremvisning af udstyr, både og kajakker.
Hør om aktiviteterne i foreningerne, medlemskaber, og glæden ved en tur på åen. Varde Sejlklub fortæller klubbens historie.
Varde Roklub vil pendle frem og tilbage i bådtyperne: En 2-åres med styrmand og en 4-åres med styrmand. Konkurrencer på Roklubbens ergometer-romaskiner.
Kajakklubben Sydvest tilbyder en prøvetur på Varde Å under kyndig vejledning og sikkerhed.

Åbent skib på Nationalpark Vadehavets skib

National Park Vadehavets informationsskib lægger til ved Sydvestjysk Sejlklub og byder alle ombord til at høre om Vadehavets fantastiske natur og det, der har givet UNESCO status. Vadehavet starter jo faktisk fra Torvegade broen og går derfra ud ad Varde å, til Ho bugt og ned langs Tyskland til Holland, som et enestående naturom- råde, der fungerer som trækfuglenes spisekammer.

Surfing på Varde Å, kl. 10.30

Sted: Karlsgårdeværket, Karlsgårdevej 64, 6800 Varde. Briefing kl. 10.30 - Race-start kl. 11.00.

Mål- og præmiested: Skibskrogen (Dronning Margrethes Vej).

Deltag i Sommer SUP-Race på Varde Å, hvor alle kan være med. Vi tilbyder transport tilbage til Karlsgårdeværket. Vi surfer fra Karlsgårdeværket til Varde Sejlklub, hvorefter der vil være præmieoverrækkelse indenfor følgende tre grupper:

    Seriøs: Erfarne SUP-surfere, der har deltaget i flere races.
    Motionist: Dem, der vil prøve at deltage eller tidligere har deltaget i et enkelt race.
    Hygge: Nybegynder.

Deltagergebyr: 100 kr. – Leje af board: 200 kr. – Reservér board: 40 43 39 99.