Program for Varde (2017)

Varde By ligger i den nordligste del af Nationalpark Vadehavet. Byen har en velbevaret bymidte og fejrer den 31. august til 3. september sit 575 års jubilæum som købstad.

Skibskrogen og ophaler pladsen

Dronning Margrethes Vej, 6800 Varde

Cykel For Sagen

Ca. kl. 15.30

Cykelteamet Cykel For Sagen har i den gode sags tjeneste brugt 3 dage på at cykle fra Skagen til Varde. I fællesskab samler de ind til, at psykisk sårbare kan få aktiv del i idrætskulturen. Vær med til at tage godt imod dem når de ruller ind på Dronning Margrethes Vej ca. kl. 15.30. Der vil efterfølgende være tale ved borgmester Erik Buhl.

Faldskærmsudspring

Ca. kl.  14.15 og kl. 14.45

Se faldskærmsudspringer springe ud fra flyet og hvordan de falder gennem luften inden faldskærmen udløses. Herefter vil faldskærmsspringerne lande på engen ved siden af eventpladsen (plænen bag Slotsgade 25).

For at vise sin støtte til Cykelteamet Cykel For Sagen springer Varde Faldskærmsklub to gange i forbindelse med Varde Å Dag. Kl 14.45 springer en heldig vinder tanddemsudspring sammen med klubbem.

OBS: Springene aflyses i tilfælde af dårlige vejrforhold. 

Surfing på Varde Å

Briefing kl. 10.30 | Race start kl. 11.00

Deltag i Sommer SUP-Race på Varde Å, hvor alle kan være med. Vi tilbyder transport tilbage til Karlsgårdeværket. Vi surfer fra Karlsgårdeværket til Varde Sejlklub, hvorefter der vil være præmieoverrækkelse indenfor følgende tre grupper:

  • Seriøs: Erfarne SUP-surfere, der har deltaget i flere races.
  • Motionist: Dem, der vil prøve at deltage eller tidligere har deltaget i et enkelt race.
  • Hygge: Nybegynder.

Deltagergebyr: 100 kr. – Leje af board: 200 kr. – Reservér board: 40 43 39 99.

 

Mål- og præmiested: Skibskrogen (Dronning Margrethes Vej)

Mødested: Karlsgårdeværket, Karlsgårdevej 64, 6800 Varde

Vi cykler i naturen

Tag en snak med cykelmekanikeren fra Bike-In og se deres udstilling af mountainbikes, racercykler, citybikes, klassiske cykler og elcykler. 

Fødevaremarked ved Varde Å

På ophalerpladsen finder du et lille fødevaremarked med et væld af specialiteter og andre lækkerier fra lokalområdet. I området kan børnene lave snobrød over bål.

Danseforestillinger

Se danseforestillinger eller vær selv med til at danse i pauserne.

Musik

Vi har mange dygtige bands i Varde by og omegn. De underholder, så grib chancen, når dansegulvet er ledigt. Det eneste, der ikke accepteres, er regndans!

Badedyrsrace på Varde Å

Gå i de våde fodspor, og kom i rækken af ærefulde vindere af dette legendariske vandrace.

Oplevelsesloop og byudvikling

Hør om Udviklingsrådets arbejde med byudviklingsprojektet af Oplevelsesloops. Der er to loops: et kultur- og et naturloop, især det sidste har en del nye elementer til opgradering eller nyanlæg af opholdsområder langs åen, så vi får øget brug af og ophold ved åen. Hør også om projektet vedr. ”Levendegørelse” af Sct. Nikolai kirke og andet.

Æ’ Skiw på Varde Å

Afgang kl. 10.30, kl. 11.30, kl. 12.30 og kl. 13.30

Skibet ”Æ’ Skiw” er tilbage i Varde Å. Spring ombord på skibet og oplev Varde Å og Nationalpark Vadehavets nordligste del fra vandsiden.  Skibet sejler timesejlads i aktivitetsområdet i Varde. Præcise tidspunkter fremgår på eventpladsen i Varde samt på www.facebook.com/vardeaadag. 

Fjernstyrede både

I det opstillede vandbassin udsættes en række fjernstyrede både.

Hawaii Bar

I det Hawaii-inspirerede område serveres festlige alkoholfrie drinks / slushice til små penge, og der skabes stemning med musik og aktivitet for unge.

Kunstudstilling og arbejdende stand

Kunstner Vinni Bakkensen arbejder på en ny skulptur i fedtsten. Prøv at mærke på den rå fedtsten og se et udvalg af færdige skulpturer.ge.

Åbent hus ved roklubben, sejlklubben og kajakklubben

Kom indenfor til en snak og fremvisning af udstyr, både og kajakker. Hør om aktiviteterne

i foreningerne, medlemskaber, og glæden ved en tur på åen.

  • Varde Sejlklub fortæller klubbens historie.
  • Varde Roklub vil pendle frem og tilbage på åen med to af deres bådtyper - en 2-åres med styrmand og en 4-åres med styrmand. Se også klubbens nye bådkran.

Konkurrence: Konkurrer på Roklubbens ergometer-romaskiner.

Sted: Varde Sejlklub, Varde Roklub, Kajakklubben Sydvest

Udstilling af dukke-skulpturer

Udstilling af dukke-skulpturer og præsentation af keramikkurser. Der vil også være mulighed for at få lidt ler på fingrene.