Program for Hodde (2017)

I Hodde ligger en af Danmarks få tilbageværende Kongelig Privilegerede Landevejskroer – Hodde Kro, hvis historie kan dateres tilbage til 1783. Selve Hodde Sogn er det mindste i Herredet. Områdets jorde brydes af Varde Å, der som en kilde af liv løber mod Vadehavet.

Hodde Forsamlingshus

Vejlevej 41, Hodde, 6862 Tistrup

Smagsmarked

Tag på en smagsoplevelse i lokale oste, gourmetprodukter og andre delikatesser. Smag på kød og oste fra både kvæg, får og geder samt marmelader, bagværk, vin, mjød og hvad smagsløgene ellers måtte begære. Køb også en frankfurter fra lokalt opdræt med grovbrød eller sæt tænderne i en Italian Twist Pizza.

Hodde i billeder

Tag med på en fotografisk tidsrejse gennem Hoddes historie. Hoddes historie går langt tilbage i tiden, hvilket udgravningen af en jernalderlandsby i starten af 1970’erne vidner om.

Fiskeri

Se film og billeder af Varde Sportsfiskerforenings aktiviteter ved Varde Å. Hør om foreningens arbejde med laksebestanden i Varde Å. LT-Fiskegrej sælger fiskegrej til både put-and-take, havfiskeri og til at fiske med i Varde Å.

Vi udforsker i Naturen

Mødetid kl. 11.00 og 14.00. Hver tur varer ca. 1 time

Vandretur i naturen med den lokale naturguide Jesper. Oplev den lokale natur ved Hodde. Jesper fortæller historier og kender de gode steder.

Medbring gode sko.

Hessel Bro

Hesseldalvej Hodde, 6862 Tistrup

Biblioteksbussen er ladet med NATUR

Lån net og spande i biblioteksbussen, og gå på jagt i naturen. Bagefter kan du undersøge dine fund nærmere i biblioteksbussen, der har mikroskoper, lupper og naturbøger.

Hoppeborg

Hoppeborg på engen, hvor ungerne kan muntre sig mellem de forskellige aktiviteter.

Vi udforsker livet i åen

Sammen med NaturKulturVarde kan du opleve livet både over og under vandoverfladen. Til Varde Å Dag sættes der fokus på et særligt emne fra Varde Å. Naturvejlederen deler ud af sin viden om naturens og åens skjulte hemmeligheder.

Vi sejler kano i naturen

Kl. 10.00 – 15.00

Prøv en dejlig kanotur på Varde Å. Giv kanoen ekstra fart ved at padle afsted, eller lad jer blot glide med strømmen og nyd de naturskønne og fredfyldte omgivelser.

(Start vest for broen) til Hodde Bro (stop vest for broen).

Spejderliv, snobrød, pandekager og aktiviteter ved åen for de yngste

Kl. 10.00 – 15.00

Kom og se, hvordan en rigtig spejderlejr ser ud. I kan også prøve at lave pandekager og snobrød over bålet, og de helt små kan kigge efter krible-krable-dyr i åen.

Sted: På engen, øst for Hessel Bro

 

 

Bueskydning

Sammen med Ansager Jagtforening kan du skyde med bue og pil. Udfordr familien og se hvem der er bedst til at ramme plet.

Sted: Langs Hesseldalvej

Hodde By

Åben kirke og skolemuseum

Der holdes åben kirke og skolemuseum med gratis entré og kaffe.

  • Kl. 10.30: Gudstjeneste i kirken.
  • Kl. 11.30 – 14.00: Mød en gammel skoleelev og hør om skolegangen i gamle dage.

Sted: Hodde Kirke og Skolemuseum, Letbækvej 17 Hodde, 6862 Tistrup

Veterantræf

Oplev gamle køretøjer, biler, motorcykler, knallerter, traktorer – men sikkert også store, nye landbrugsmaskiner (hvis ikke de skal høste den dag). Tag en snak med de mange entusiaster, og spark dæk på en 900 hk traktor.

Sted: Kølhusvej, Hodde, 6862 Tistrup

Street-Food

Lokale restauranter og leverandører prøver kræfter med den nyeste mad-trend – street-food. Gaderne i en af Danmarkes mindste byer omdannes til et pulserende madmarked, hvor der vil være noget for enhver smag. Smag bl.a. spydstegte kyllinger og hjemmelavet Bondegårdsis. 

Sted: Kølhusvej Hodde, 6862 Tistrup

Lokalinspireret menu i den Kongelig Privilegerede Landevejskro

Hodde Kro serverer en lokal inspireretmenu i hyggelige omgivelser.

Sted: Hodde Kro, Vejlevej 4 Hodde, 6862 Tistrup

Bagagerumsmarked

Gør en god handel med kræmmeren.

Sted: Vejlevej 4 Hodde, 6862 Tistrup