Program for Hodde 2018

I Hodde ligger en af Danmarks få tilbageværende Kongelig Privilegerede Landevejskroer – Hodde Kro, hvis historie kan dateres tilbage til 1783. Selve Hodde Sogn er det mindste i Herredet. Områdets jorde brydes af Varde Å, der som en kilde af liv løber mod Vadehavet.

Hodde Forsamlingshus

Vejlevej 41, Hodde, 6862 Tistrup

Smagsmarked

Tag på en smagsoplevelse i lokale oste, gourmetprodukter og andre delikatesser. Smag på kød og oste fra både kvæg, får og geder samt marmelader, bagværk, vin, mjød og hvad smagsløgene ellers måtte begære. Køb også en frankfurter fra lokalt opdræt med grovbrød eller sæt tænderne i en Italian Twist Pizza.

Hodde i billeder

Tag med på en fotografisk tidsrejse gennem Hoddes historie. Hoddes historie går langt tilbage i tiden, hvilket udgravningen af en jernalderlandsby i starten af 1970’erne vidner om.

Fiskeri

Se film og billeder af Varde Sportsfiskerforenings aktiviteter ved Varde Å. Hør om foreningens arbejde med laksebestanden i Varde Å. LT-Fiskegrej sælger fiskegrej til både put-and-take, havfiskeri og til at fiske med i Varde Å.

Hestevognskørsel

Hele dagen bliver der mulighed for hestevognskørsel mellem de forskellige aktiviteter..

Hessel Bro

Hesseldalvej Hodde, 6862 Tistrup

Biblioteksbussen er ladet med NATUR

Lån net og spande i biblioteksbussen, og gå på jagt i naturen. Bagefter kan du under- søge dine fund nærmere i biblioteksbussen, der har mikroskoper, lupper og naturbøger. Udenfor kan du slappe af med film på bussens storskærm.

Vi udforsker livet i åen

Kom og oplev livet over og under overfladen i Varde Å. Vi sætter fokus på aktuelle emner, kribler-krabler, finder krebs og naturvejlederne øser af deres viden om naturens hemmeligheder over og under vandet.

Vi sejler kano i naturen

Sted: Hessel Bro kl. 10.00 – 15.00.

(start vest for broen) til Hodde Bro (stop vest for broen).

Prøv en dejlig kanotur på Varde Å. Giv kanoen ekstra fart ved at padle afsted, eller lad jer blot glide med strømmen og nyd de naturskønne og fredfyldte omgivelser.

Spejderliv, snobrød, pandekager og aktiviteter ved åen for de yngste

Sted: På engen øst for Hessel Bro kl. 10.00 – 15.00

Kom og se, hvordan en rigtig spejderlejr ser ud. I kan også prøve at lave pandekager og snobrød over bålet, og de helt små kan kigge efter krible-krable-dyr i åen.

 

 

Bueskydning

Sted: Langs Hesseldalvej

Sammen med Ansager Jagtforening kan du skyde med bue og pil. Udfordr familien og se, hvem der er bedst til at ramme plet.

Hodde By

Åben kirke og skolemuseum

Sted: Letbækvej 17 Hodde, 6862 Tistrup.

Der holdes åben kirke og skolemuseum med gratis entré og kaffe.

  • Kl. 10.30:       Gudstjeneste i kirken.
  • Kl. 11.30 – 14.00: Mød en gammel skoleelev og hør om skolegangen i gamle dage.

Veterantræf

Oplev gamle køretøjer, biler, motorcykler, knallerter, traktorer – men sikkert også store, nye landbrugsmaskiner (hvis ikke de skal høste den dag). Tag en snak med de mange entusiaster, og spark dæk på en 900 hk traktor.

Street-Food

Sted: Kølhusvej Hodde, 6862 Tistrup.

Lokale restauranter og leverandører prøver kræfter med den nyeste mad-trend – street-food. Gaderne i en af Danmarkes mindste byer omdannes til et pulserende madmarked, hvor der vil være noget for enhver smag. Smag bl.a. spydstegte kyllinger og hjemmelavet Bondegårdsis.

Lokalinspireret menu i den Kongelig Privilegerede Landevejskro

Sted: Hodde Kro, Vejlevej 4 Hodde, 6862 Tistrup.

Hodde Kro serverer en lokal inspireret menu i hyggelige omgivelser.