Program for Hodde 2019

I Hodde ligger en af Danmarks få tilbageværende Kongelig Privilegerede Landevejskroer – Hodde Kro, hvis historie kan dateres tilbage til 1783. Selve Hodde Sogn er det mindste i Herredet. Områdets jorde brydes af Varde Å, der som en kilde af liv løber mod Vadehavet.

Hodde Forsamlingshus

Vejlevej 41, Hodde, 6862 Tistrup

Smagsmarked

Tag på en smagsoplevelse i delikatesser fra lokalområdet. Smag på kød, honning og oste samt marmelader, bagværk, vin, mjød og hvad smagsløgene ellers måtte begære. Hodde Sogneforening & Hodde-Tistrup Hallen byder på grillede pølser og kaffe med hjemmebagt kage.
 

Hodde i billeder

Lokalhistorisk arkiv tager dig med på en fotografisk tidsrejse gennem Hoddes historie. Hoddes historie går langt tilbage i tiden grundet placeringen tæt på Varde Å. Varde Museum vil fortælle om jernalderlandsbyen som i 70erne blev udgravet tæt på Hodde By, samt de mange spændende fund som blev fundet ved reetableringen af Varde Å i 2009.

Åbent hus på Nørholm Vandmølle

I anledning af Varde Å Dag er der åbent i Nørholm Vandmølle fra klokken 10-17. Kom og oplev møllen og det naturskønne område ved Varde Å.

Der udleveres Anders And-blad med mølletema til børnene. 

Sted: Nørholm Gods, Stokkebrovej 9, 6800 Varde via heden.

Entré: 30,- kr. for voksne. Børn 0-12 år gratis. 

Fiskeri

Se film og billeder af Varde Sportsfiskerforenings aktiviteter ved Varde Å. Hør om foreningens arbejde med laksebestanden i Varde Å og lær at binde en flue til at overliste laksen.

 

Kunst og Kultur

Janus Bygningen fra Tistrup fortæller om museet og de spændende planer de har for udvidelser og vision omkring et nyt kunstkraftcenter i Tistrup.Træskæreren arbejder og resultatet kan købes.

Hessel Bro

Hesseldalvej Hodde, 6862 Tistrup

Biblioteksbussen er ladet med NATUR

Lån net og spande i biblioteksbussen, og gå på jagt i naturen. Bagefter kan du under- søge dine fund nærmere i biblioteksbussen, der har mikroskoper, lupper og naturbøger. Udenfor kan du slappe af med film på bussens storskærm.

Vi udforsker livet i åen

Der er mulighed for at gå en tur langs åen. Nyde naturen og fiske i åen. Kom og oplev livet over og under overfladen i Varde Å. Vi sætter fokus på aktuelle emner, kribler- krabler finder krebs og naturvejlederne øser af deres viden om naturens hemmeligheder over og under vandet.

Vi sejler kano i naturen

Sted: Hessel Bro kl. 10.00 – 15.00.

(start vest for broen) til Hodde Bro (stop vest for broen).

Prøv en dejlig kanotur på Varde Å. Giv kanoen ekstra fart ved at padle afsted, eller lad jer blot glide med strømmen og nyd de naturskønne og fredfyldte omgivelser.

Vi fanger signalkrebs i 24 timer

Start: Lørdag kl. 12.00 ved Hessel Bro

Slut: Søndag kl. 12.00 ved Varde Sportsfiskerklub, Engdraget i Varde. Arrangør og formidler: NaturKulturVarde, der fortæller om livet i åen – og om signalkrebsen.
 

Spejderliv, snobrød, pandekager og aktiviteter ved åen for de yngste

Sted: På engen øst for Hessel Bro kl. 10.00 – 15.00

Kom og se, hvordan en rigtig spejderlejr ser ud. I kan også prøve at lave pandekager og snobrød over bålet, og de helt små kan kigge efter krible-krable-dyr i åen.

 

 

Hodde By

Åben kirke og skolemuseum

Sted: Letbækvej 17 Hodde, 6862 Tistrup.

Der holdes åben kirke og skolemuseum med gratis entré og kaffe. • Kl. 10.30:  Gudstjeneste i kirken. • Kl. 11.30 – 14.00: Mød en gammel skoleelev og hør om skolegangen i gamle dage.

Veterantræf

Oplev gamle køretøjer, biler, motorcykler, knallerter, traktorer – men sikkert også store, nye landbrugsmaskiner (hvis ikke de skal høste den dag). Tag en snak med de mange entusiaster, og spark dæk på en 900 hk traktor.

Street-Food

Sted: Kølhusvej Hodde, 6862 Tistrup.

Lokale restauranter og leverandører prøver kræfter med vestjysk street-food. Gaderne på en af Danmarks mindste byer omdannes til et pulserende madmarked, hvor der vil være noget for enhver smag. Ingen går sulten herfra.

Lokalinspireret menu i den Kongelig Privilegerede Landevejskro

Sted: Hodde Kro, Vejlevej 4 Hodde, 6862 Tistrup.

Hodde Kro serverer en lokal inspireret menu i hyggelige omgivelser.