Program for Ho Bugt (2017)

Ved Ho Bugt løber Varde Å ud i Vadehavet, der er UNESCO Verdensarv. Egnen var tidligere blandt de tættest beboede områder i Vestjylland, da bugten gav læ for både fragt- og fiskerbåde. Til Varde Å Dag foregår aktiviteterne ved Ho Bugt som Åbent Hus. Alle steder er indenfor cykelafstand i det naturskønne område.

Danish Clay Design

Tarpvej 8, 6852 Billum

Glad fællessang om naturen

Kl. 14.00-15.00

Tag del i den glæde og samhørighed der opstår når mennesker synger sammen.

Musikerne Hans Verner Frandsen, der spiller violin, og Egon Lund Nielsen med sin harmonika spiller op til fællessang med danske sange, som tager udgangspunkt i naturen.

Arbejdende keramisk værksted

Besøg den unge og talentfulde keramiker Lærke i værkstedet. Lærke viser blandt andet, hvordan hun drejer tallerkener og skåle på sin drejeskive.

Udstilling af autodidakte kunstmalere

Mød Edel Kræn og Bodil K, der begge er lokale kunstnere. Mens Bodils kunstværker er fabulerende og farverige, er Edels kunstværker skabt i samhørighed med naturen ved Ho Bugt.

Kunst og kaffe

Kunsthåndværker Mette Svane laver mindre brugsgenstande og dekorerer dem i farveskalaen fra Vesterhavet. Til Varde Å Dag har du mulighed for, at købe et af hendes kunstneriske stentøjskrus og få serveret en kop kaffe i det (inkluderet i prisen).

Shop til dit kæledyr

Ved Hobbydyrenes Foderstof kan du gøre en god handel på vegne af dit kæledyr. Køb bl.a. dyrefoder, strøelse samt træpiller og hegns- og haveartikler. Du finder også et stort udvalg af havemøbler og andre haveartikler fra Plus til stærkt nedsatte priser.

Du kan også få et godt tilbud på de udstillede bord/bænkesæt fra Plus.

 

Konkurrence: Alle gæster er med i lodtrækningen om et udendørs tørrestativ fra Puls.

Fjordgaard Vin & Vadehav

Ho Bugt Vej 37, 6852 Billum

Vingården ved Vadehavet

Tag en gåtur i vinmarkerne ved Vadehavet og se gårdens egen produktion af vin. Der kan købes både flasker med hjem eller nydes et enkelt glas vin i de frodige omgivelser. 

Dyrevelfærd ved Vadehavet

Langs Varde Ådal og ved Skallingen afgræsser stude fra Varde Ådal Oksekød de grønne enge som grøn naturpleje. Græsarealerne oversvømmes et skiftende antal gange om året, når åen går over sine bredder. Kvaliteten og Vadehavet kan smages i produkterne, som du både kan smage og købe til Varde Å Dag.

Enghavegård Osteri & Gårdbutik

Ho Bugt Vej 17, 6852 Billum

Hygge på gården

I den lille gårdbutik kan du smage og købe gårdens egne special- og delikatesseoste samt øvrige produkter fra området. 

Rundvisning på osteriet

Se hvordan de lokale oste fra Enghavegård fremstilles fra produktion til lagring. Mejeristen vil fortælle historien om osteproduktionen. Rundvisningen afsluttes med smagsprøver på ostene.

  • Kl. 11.00
  • Kl. 13.00
  • Kl. 15.00

Vesterhavsplatte

Vesterhavsplatten kan nydes som frokost i den indendørs Staldcafé. Vesterhavsplatten består af lokale specialiteter, som er frembragt af den omkringliggende natur.

Kunstudstilling

Kunstner Agnete Brinch, udstiller sine grafiske værker i de nyindrettede lokaler på Enghavegård. Agnete Brinch er en lokal kunstner, der udstiller i både ind - og udland.

varde å dag

Det kreative studie

Hönshuset er et kreativt studio der til Varde Å dag blandt andet vil sælge et udvalg frawebshoppen. Køb bl.a.

prints fra gamle leksika, soya duftlys, keramik kopper og designbøger.

Øvrige steder

Se placeringen under aktiviteten

Hjemmelavet is fra gårdens egne køer

Smag den lækre Bondegårdsis fra det nystartede Nygårds Ismejeri ved Ho Bugt. De mange smagsvarianter fremstilles af mælk og fløde fra gårdens egne køer. Tag isen og hinanden i hånden og gå en tur ned til vandet eller nyd den i is-caféen. Under gåturen kan I nyde udsigten over Vadehavet. Hvis I er heldige ser I måske en islandsk ryle, strandskaden eller en klyde. På gården sælges også kaffe.

Sted: Ho Bugt Vej 49, 6852 Billum.

Myrthuegård Natur- og kulturformidlingscenter

Når du besøger Myrthuegård kan du gå på opdagelse i udstillingen om Varde Ådal. Du kan også gå en tur i området omkring Marbæk, der hvor Varde Å løber ud i Vadehavet. Oplev de gamle landbrugsmaskiner og hør fortællingen om den særlige bådtype, Hjertingkanen.

Sted: Myrtuevej 39, 6710 Esbjerg V.

Kunst og picnic

Ved Galleri Når Skiltet er Ude kan du møde Lause Søgaard og se han eksperimenterende kunstværker. Hans værker udtrykker den natur han bor i og kommenterer på menneskets adfærd. Lause er påvirket af ekspressionisme, symbolisme og oprindelig kunst.

I kunstnerens egen have kan du spise din medbragte madkurv, mens du nyder udsigten til Ho Bugt og Vadehavet.

Sted: Ho Bugt Vej 41

Familiedyst og leg

Tag familien under armen, og leg nye og gamle lege sammen med Billum IF. I vil blive udfordret på bl.a. hurtighed, samarbejde og præcision. Er vejret til det kan der bages en pandekage.

Sted: Rastepladsen ved Kjelst Plantage, Ho Bugtvej, 6852 Billum.

Glaskunst forenet med drivtømmer

Mød Tina Larsen der laver glaskunst i forening med drivtømmer, der er skyllet op på lokale strande. Til Varde Å dag kan du få en kop kaffe, mens du ser hendes værksted og du kan købe glaskunsten med dig hjem.

Sted: Ho Bugt Vej 6, 6852 Billum